Nicolas Kamp Dudek

Lidt om mig

Jeg er en 16-årig dreng – født i Danmark og opvokset i Bulgarien – hvilket betyder, at jeg bærer 2 forskellige kulturer i mig. Jeg taler og skriver 3 sprog flydende: dansk, engelsk og bulgarsk.

Jeg er meget god social og jeg er altid i rigtig godt humør. Når jeg er sammen med mine venner, er jeg altid ham, der holder humøret højt og opmuntrer alle med sang og latter.

Empatisk er den bedste beskrivelse af mig. Jeg sætter altid andre mennesker som første prioritet og er god til at mærke, hvad de har brug for og ønsker at hjælpe dem.

Jeg går på det nationale kunstgymnasium i Plovdiv, Bulgarien. Vi arbejder under deadlines, hvor vores tegninger skal afleveres til tiden og kvaliteten altid skal være i top. Skolen har lagt meget vægt på blyants tegninger og klassisk kunst på et meget højt niveau.

På grund af det strikse skole system valgte jeg at prøve 3D som en hobby. Jeg har lært at bruge Blender, MagicaVoxel og Photoshop.

3D og animation in real life

I skrivende stund van-lifer jeg sammen med min familie og hjemmeskoler på samme tid. Vi har kørt rundt i Europa siden sommerferien 2019. På vores rejse kom vi gennem Skotland, hvor jeg mødte min kæreste, Holy.

Grundet Corona, så står vores van-life stille. Mine forældre og lillebror er i Danmark og jeg isolerer mig sammen med min kæreste i lille Dunblane, Skotland.

Grundet livet i en bus, så har jeg ikke kunne arbejde med Voxel og Blender de sidste mange måneder – og jeg savner det vildt. Strømmen til min computer blev nedprioriteret.

I stedet fokuserede jeg på, at finde ud af, hvad 3D og animation går ud på in real life: Jeg besøgte Cadpeople i Edinburgh, og jeg elskede alt hvad de lavede med det samme. Jeg prøvede deres VR for at kunne se deres arbejde og fik indsigt i hvordan de laver det hele.

Nu vil jeg gerne i lære og arbejde med 3D design og animation!

Et univers med flydende øer, luftballoner og skyer

Tidsforbrug: 3-4 timer
Første Low Poly – Vejledning: Low Poly Islands, af Grant Abbitt

Finn sidder på en træstamme

Tidsforbrug: 3 timer
Ses videoen i fuld størrelse, så kan du se, at det regner på Finn

Dino World

Dino Guy opstod som en blyantstegning og akvarel. Derefter rentegnede jeg ham og nu besøger han Dino World

En kunstner helt ind i sjælen

Når jeg arbejder ved computeren eller fordyber mig i tegning, så forsvinder tiden og jeg bliver ét med det jeg arbejder med.

Jeg har gået 3 år på det nationale kunst-gymnasium i Plovdiv, Bulgarien. Her lærer man mest fine-art. Jeg elsker at fordybe mig i det – men jeg savner at få lov til at være sprudlende kreativ og lave noget, som man kan bruge ude i virksomhederne.

Origami, 3D, touch pen og drawing pad, blyanter, markers og akvarel.

Blender, Voxel art og Photoshop

Sprog og rejser

Jeg taler og skriver 3 sprog flydende: Dansk, Engelsk og Bulgarsk.

Mine forældre ville på eventyr, da jeg skulle begynde i skole og vi flyttede et år til Bulgarien. Vi blev i landet i 12 år, hvor jeg gik i den lokale landsbyskole for foden af bjergene og efterfølgende på det nationale kunst-gymnasium, hvor jeg har lært at føre en blyant og bringe liv på papiret.

Min dejlige kæreste Holy er fra Skotland – mine allerede gode engelskkundskaber er blevet afpudset og jeg taler lige så gerne engelsk, som dansk og bulgarsk.

Nicolas Kamp Dudek

pt. adresse i Dunblane, Skotland
nicolas@familiendudek.dk