Den sjove strandtur

Efter den lidt skuffende oplevelse ved lystbådehavnen i går, havde vi planlagt at tage til en rigtig strand med sand og mulighed for at lege.

Den sjove strandtur

Efter den lidt skuffende oplevelse ved lystbådehavnen i går, havde vi planlagt at tage til en rigtig strand med sand og mulighed for at lege.

Igen, formiddagen blev brugt til at arbejde, lave lektier og hygge.

Jeg løb en dejlig tur i området her omkring huset – jeg fik drejet forkert og mine 3 km blev til 5 smukke kilometer. Solhilsen og frokost.

En lille naturlig gård

Da vi alle endelig var færdige og vi var ved at lukke huset ned for at komme til stranden i Faro, kom havemanden forbi. Han bor en lille kilometer fra huset og er igang med at bygge sine forfædres gård om. Cecilie havde spurgt ham, om han ville vise os rundt.

Et rigtigt hyggeligt lille selvforsynende offgrid område. Han havde indrettet en del af bygningerne til 2 lejligheder, som han lejede ud og boede selv i et lille hus.

Poolen var en naturpool, hvor planterne var med til at oxidere vandet og fjerne bakterier. Planen havde været at have poolen tættere på lejlighederne, men han var glad for, at den var blevet placeret lidt længere væk, da områdets frøer var flyttet ind og nu sad og sang deres aftenssang, så det næsten var umuligt at falde i søvn. Poolen var også et af de eneste steder, hvor der stadig var rent drikkevand til fuglene, så de havde besøg af rigtig mange fugle. Det betød også, at de ikke rigtig brugte poolen til at svømme i – men mere til at care for dyrelivet.

Der var projekter overalt og han havde mange gode og smukke ideer. Det der betød allermest for ham, var at bibeholde den naturlige biodiversitet – et lille paradis i en verden fyldt med firkantede marker og sprøjtegifte.

Bottle-flip konkurrence på stranden

Vi fik et godt råd til at køre til en smukkere strand, end den vi havde planlagt omkring Faro.

Vi havde brugt længere tid på gården, end vi havde planlagt, så det var allerede blevet eftermiddag.

Ungerne og Jesper opfandt en bottle-flip spil – lidt ala dart.
3 cirkler inden i hinanden. Den inderste lille cirkel gav 50 point, hvis man kunne få flasken til at stå. Den næste cirkel gav 20 points og den yderste gav 5 points. Man måtte ikke overtræde den den yderste cirkel.

Vi endte med at vi alle kunne være med og vi hyggede maks. Jeg bliver helt sikkert ikke inviteret til at deltage eller repræsentere familien Dudek ved de nationale mesterskaber – jeg var et bottle-flip-flop.

Jesper var klart den bedste – men da det virkelig galt, så spillede Niki med det rigtige bottle-flip-knæk i håndledet, og smadrede familien Conrad ved et dobbelt up, hvor Niki tog 300 points i streg.

Når sulten kalder

Sultne pakkede vi sammen lige før solnedgangen – vi skulle hjem og lave mad til de sultne unger. De var så sultne, at de nåede at spise en stak kartofler inden maden kom på bordet og det virkelig lækre måltid blev guflet, smasket og hugget i os.

Vi har spist som konger de sidste dage. Der bliver lavet så meget lækkert mad, at det føles som om, at vi spiser på 5-stjernet hver dag. Niki sagde det så smukt – at hvis det her var vegansk mad, så kunne han godt blive veganer.

Relaterede blogposts