Det næst-korteste løb i verden med den smukkeste julekrybbe

I går var det 1,3 km - i dag er det 1,8 km gennem små snævre gader og trapper i en bjerglandsby. Så det er ikke nemme kilometer.

Det næst-korteste løb i verden med den smukkeste julekrybbe

I går var det 1,3 km – i dag er det 1,8 km gennem små snævre gader og trapper i en bjerglandsby. Så det er ikke nemme kilometer.

Igen gik løberne, bedstemødre og familier med klapvogn mere op i udklædningen. Og de stillede op til den helt store byfest med scene og madboder og mega paella-pander.

Et af smukkeste og mest imponerende julekrybber var sat op inde ved startsområdet. Dette julespil har gennem årene vundet adskillige priser. Krybbespillet var bygget op, så den på smukkeste vis viste hverdagslivet på Jesus fødsels tid. En mor, der vasker sin søn. Bageren, der er ved at putte brød i ovnen. Grisen, der skal slagtes. Marken, der bliver høstet. Og selvfølgelig Jesus, der ligger i sin krybbe i den lille stald og de hellige 3 konger, der kommer ridende på deres kameler.

Bo kom ind som nummer 7. Førstepladsen gik til en 14 årige gut, der gav alle de gamle erfarne løbere maks baghjul.

Og jeg var super glad – jeg havde overhalet flere kvinder i opløbet, der gik stejlt op ad bakke mod målstregen. For Bo var glæden ved at jeg har sprudlede over, at have overhalet andre, dagens højdepunkt. Normalt er jeg fuldstændig ligeglad med, hvilken placering jeg får.

Vinderen af udklædningen var en gut, der lignede Freddy Murphy på en plet – kropsbygning, ansigtstræk, mustage, slikhår og tætsiddende hvide bukser.

Frokosten var paella.

Mødtes med hollænderen

Hollænderen skrev til os, at hun ville køre op til en bjergsø, der lå en lille omvej fra os og ned mod Malaga.

Vi valgte at køre hen og mødes med hende og sad og nød eftermiddagssolen udenfor camperen i med et lille bord og vores campingstole – bordet bugnede med små hapsere, nødder, rødvin og saftevand. Til aftensmaden havde hun lavet en super lækker risret med karry og grøntsager og jeg havde lavet en salat med mango og tun.

Hun trak sig over i sin egen camper lidt over 20 – og Bo bankede os i 500-rommy.

Dejlig, dejlig dag.

Relaterede blogposts