Midt i Hollandsk kakao og et afskåret øre

Det kan godt være, at Van Gogh i raseri skar sit øre af, men han fik også næsten vores fødder til at falde af. 4 etager med billeder, billeder og atter billeder.

Midt i Hollandsk kakao og et afskåret øre

Det kan godt være, at Van Gogh i raseri skar sit øre af, men han fik også næsten vores fødder til at falde af. 4 etager med billeder, billeder og atter billeder.

Van Gogh

Jeg kan godt se, at med datidens øjne, må hans arbejde have været ekstremt udfordrende med de helt nye penselstrøg og farvesammensætninger. Han har virkelig tænkt ud af boksen. Men jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor det er vasen med solsikkerne, der er et af hans mest kendte værker?

I går aftes var vi lidt trætte og overvældet af alt den kunst og alle de mennesker. I dag – efter en dejlig nats søvn – er jeg noget mere imponereret og glad for, at Nikis skole gerne ser, at han besøger gallerier og får en dannelse indenfor kunstverdenen.

Hollandsk kakao og dyrelægen

Dagen startede ellers stille og roligt. Vi havde fundet et sted, hvor det var gratis og lovligt at holde – og tilfældigvis var det i den by, hvor Hollands Kakao bliver lavet. Så vi havde hele tiden duften af kakao hængende i næsen. Da Alex og jeg gik ned til dyrelægen, for at give Katharina hendes obligatoriske parasitbehandling, så hun kan komme med til UK, så vi, at byen har forsøgt at bevare den gamle del med små træhuse og de sidste 13 kakaomøller. Jeg havde følelsen af at gå rundt i Sønderho på Fanø, dog uden den specielle salt-luft – det var den samme ro og atmosfære, som udstrålede fra den gamlebydel så meget ro og atmosfære. En anden tanke var, at jeg var endt i Astrid Lindgrens små byer med træhuse og den ro, som jeg forestiller mig, der eksisterede i gamle dage.

– og midt i al den hygge lå en kæmpe ny kakaofabrik, hvor medarbejderen, der stod ude foran, var pudret til med kakaopulver fra isse til hæl – alt på ham var dækket til med et fint tyndt lag pulver.

Alex og jeg gik ind på et lille chololademuseum. Det viser sig, at inden dampmaskinens indtog lå der 1000 møller i det her område. De bearbejdede kakaobønner, kaffebønner, ris til rismel og papir. Dengang for hundrede år siden var Amsterdam Europas havn mod kolonierne.

Selvfølgelig fik vi købt lidt chokolade – som smager, tjaa… som alt andet chokolade 🙂

Det er intet problem at få gået mindst 10.000 skridt om dagen – det vi slider mest på er vores sko.

Relaterede blogposts