Norge – vores absolut ynglingsdestination

I Norge var vores fantastiske hverdag fyldt med hiking de mest syrede steder med en kulisse fyldt med vandfald, bjerge, klipper, brusende floder, blikstille bjergsøer, træhuse og hyggelige små byer.

Norge – vores absolut ynglingsdestination

Det er sidste dag vi er i Norge – for denne gang – for det bliver helt klart ikke det sidste besøg.

Naturen er det smukkeste vi har set i Europa og vi har været velsignet med et fantastisk vejr med op til 30 grader og sol det meste af tiden. Vi har haft meget få timer med regn. Men igen, det er jo fordelen ved at rejse, som vi gør – vi researcher lidt på gudernes vejrkanal og finder de steder, hvor solen skinner. Det var eksempelvis ikke meningen, at vi skulle have været over Dovrefjellet og Oslo på vores vej mod Kristianssand og videre over sundet til Danmark. Vi skulle, ligesom de fleste andre turister, have været over Lysefjorden og taget billeder ved naturfænomenet prædikestolen. Men det er den sydlige kyst, der tager al regnen. Så lige nu sidder jeg og skiver ved en lille sø i indlandet bag Kristianssand med bagagen fuldt af fantastiske oplevelser, der ikke stod skrevet i stjernerne. Vi fik set en ung elg 3 meter fra os og muskusokser 200m fra os. Vi mødte endnu en fantastisk rejsende. Vi blev eventyrlige og jeg fik en tåre i øjet, da vi besøgte Kon-tiki museet i Oslo. Og jeg var ved at dø i verdens hotteste sauce fra den mexikanske gaderestaurant, mens vi sad på første række ud til Oslos glitrende fjord og spiste.

Her på bænken, udenfor bilen, er der smukt, stille og solen titter frem bag skyerne – og lige inden det bliver uudholdeligt varmt, så gemmer den sig igen bag en sky.

Ting som jeg ikke kan gøre noget ved lige nu

Denne tur har dog ikke kun været vild og fantastisk. Jeg har desværre flere gange været meget syg. Mit lave stofskifte og forhøjede blodtryk ligger og nager i baggrunden. Systemet er gået i udu igen og jeg kan ikke selv fikse det denne gang. Jeg har tid ved en speciallæge i Danmark. Og ventetiden bruges på oplevelser og livsglæde. På de dårlige dage får Bo snittet nogle skeer, mens jeg kryber under dynen. Og når jeg er ovenpå igen, så fortsætter den fantastiske hverdag fyldt med hiking de mest syrede steder med en kulisse fyldt med vandfald, bjerge, klipper, brusende floder, blikstille bjergsøer, træhuse og hyggelige små byer.

Venner for livet

Rejsen har også givet os nogle nye venner – et fantastisk par, der ligesom os, bor i deres van året rundt. Ida og Alexander er bare lige en tand mere cool end vi er. Vi kører efter solen og tempereret klima. Så vi er i nord om sommeren og syd om vinteren. Men Ida og Alex, de er hardcore langrends-entusiaster, der kører deres firehjulet hjem ud midt i Finmarken, når der er minus 26 grader og så pakker de en kælk med telt, soveposer, liggeunderlag og mad og drager længere ud i det hvide intethed og stilhed.

Vi mødte dem – og i 3 dage sad vi bare og snakkede og snakkede og snakkede.

Norge er mega stort

Vi har været her 5 uger – og har kun nået at køre rundt i Vestlandet og ved kyststrækningen mellem Runde/Ålesund og Kristianssund. Her er så meget at se og fordybe sig i.

Næste gang vi kommer hertil – og hvis vejret tillader det – så starter vi i Finmarken og arbejder os langsomt ned gennem Nord- og Midtnorge. Det skulle være noget af det mest fascinerende natur Norge har at byde på.

Relaterede blogposts