Standen for foden af Gibraltar

Vi har parkeret camperen på stranden lige ved Gibraltar - en engelsk koloni og kongedømme. Det er massiv klippe, der stikker 600-700 meter op og ligger på en tange ud i Gibraltarstrædet.

Standen for foden af Gibraltar

Vi har parkeret camperen på stranden lige ved Gibraltar – en engelsk koloni og kongedømme. Det er massiv klippe, der stikker 600-700 meter op og ligger på en tange ud i Gibraltarstrædet.

Der bor 30.000 mennesker i en lille bitte by – resten af Gibraltar er rå bjerg. Man kan åbenbart tage en kabelbane op til toppen, hvor der er Gibraltar-aber. Der er grænseovergang og lufthavn – hvor landingsbanen også er hovedvejen, så kan man tale om optimering. Alt er toldfrit, så er du ryger, har bil eller drikker, så er det et slaraffenland.

Når vi har mere tid, så skal vi en tur over grænsen og selvfølgelig op og besøge aberne.

De store containerskibe ligger i kø ude i strædet for at komme igennem – her er så smalt, at man kan se Marocco.

Vi har hygget med nogle englændere, der har rejst i et år sammen med deres unger på 4 og 9. De kører rundt i en af de store campere, der har et ekstra bagagerum til motorcykler, værktøj, cykler eller hvad man ellers kan finde på at slæbe med sig. Det rum har de indrettet til legerum med bøger, lego, tavle, dukker, krea-værksted, det grønne gulvtæppe med printet veje og dimser, der hænger som guirlander ned fra luftet. Mega fed ide.
Deres største begrænsning er toilettet. Det bliver fyldt så hurtigt, at de skal ind og tømme det hver anden dag – og selvom Spanien nok er det land, hvor der er flest tømningsfaciliteter, så er det en begrænsning, der irriterer.

Relaterede blogposts