Trail-løb i de spanske bjerge

Okay, det er et seriøst trail-løb i bjergene - selv de helt små unger blev sendt ud på en teknisk svær 4km - og samtidig blæste det stadig seriøst - så meget, at jeg var ved at miste fodfæstet flere gange oppe på toppen. Jeg tør slet ikke tænke på de små spinkle 8-årige, der var blevet sendt alene derop på toppen!

Trail-løb i de spanske bjerge

Okay, det er et seriøst trail-løb i bjergene – selv de helt små unger blev sendt ud på en teknisk svær 4km – og samtidig blæste det stadig seriøst – så meget, at jeg var ved at miste fodfæstet flere gange oppe på toppen. Jeg tør slet ikke tænke på de små spinkle 8-årige, der var blevet sendt alene derop på toppen!

Der var desværre ikke nogen distance til mig, så jeg valgte istedet at gå den rute, som ungerne skulle løbe – og jeg var seriøst glad for, at jeg ikke selv skulle løbe den, men kunne tage den i et roligt tempo. Det stormede så meget oppe på toppen, at jeg næsten kunne se for mig, hvordan de små unger var blæst ned over den stejle bjergside.

Når en teenager pludselig ender i gruppen med smårollinger

De andre 15-18-årige havde valgt at købe 14km ruten. Så da Niki og Alex skulle stille op til start, var de klart de ældste og flere hoveder højere end rollingerne foran dem. Der var 3, der var lidt yngre end Alex, men ellers var resten mellem 5 og 8 år. Niki følte sig så pinlig over, at skulle konkurrere mod de små unger og det var lige før, at han ikke ville stille op.

Ud over en lille gut i professionelt løbetøj, så var de selvfølgelig de hurtigste.

De var de enste 2 i deres gruppe, så de fik henholdsvis en 1. og en 2. plads – hvilket, når man kigger på ruten, var ekstremt flot. Men pinligheden over at stå på podiet som de ældste teenagere uden egentlig konkurrence overskyggede klart det faktum, at de havde krydset målstregen på en pæn hurtig tid.

Næste gang skal Niki helt klart med til de længere løb – og må derfor igang med at træne lidt mere.

Bo ville egentlig hellere have løbet 14km-ruten – han havde spurgt organisationen, om der stadig var pladser. De havde sagt, at hvis han meldte sig til 30km, så kunne han efterfølgende anmode om at blive flyttet til 14km. Men de ‘glemte’ at flytte ham – og selvom han skrev til dem hver eneste dag, så ‘overså’ de hans beskeder. Da han endelig fik hul igennem til dem, så var det alt for sent at flytte gruppe! Så han løb de 30km på en teknisk svær rute – sluttede som nummer 8 i sin gruppe og som nummer 12 overall – så mega godt løbet!

Efter løbet kørte vi videre ud til en sø for at overnatte.

Relaterede blogposts