Fra Eger til kølig skovsø

Fra Eger til kølig skovsø

Stadig i Eger på parkeringspladsen:
Sol, sol, sol – og ikke mange træer at gemme os under på parkeringspladsen. Bilen var 35 grader og Bo sad med ventilatoren lige i fjæset.

Jeg gik ned på torvet for at handle havremælk i DM og sidde og læse i skyggen. Her faldt jeg i snak med en kvinde, der var født og opvokset i Eger men boede halvdelen af tiden i Helsinki i Finland. De kørte regelmæssigt frem og tilbage. Det er spændende at møde mennesker, der vælger et anderledes liv og vi faldt hurtigt i snak.

Efter et par dage i sol og med overnatning under træer på parkeringspladser trængte så meget til et bad og få vores sommertøj vasket – anden-dags-sved lugter svagt af tis – i hvert fald surt.

Vi besluttede os for, at køre ind på en campingplads for at ordne tøjvask, få et langt varmt bad og få fyldt batteriet 100% op. Vi har en 160W solcelle på taget, men kombinationen af, at vi havde valgt at holde i skyggen og Bo arbejdede fuld tid i 3 dage i streg, når batteriet ikke at blive fyldt helt op.

En kølig bjergsø i Slovakiet

Da vi ankom til pladsen i Jasov, Slovakiet, var der ikke flere ledige plads, så vi brugte 15 min på at finde et sted, som vi kunne sove og kørte videre til en lille skovsø uden for Kosice. Her var en lille strand, skov og små søde sommerhuse.

Vi har gjort os til vane at sige hej og snakke med dem, der bor i området – en fremmed bus på bulgarske nummerplader kan godt virke skræmmende – men så snart vi smiler, siger hej og spørger, om det er i orden at overnatte, så bliver alle utrolig venlige og imødekomne.

I går kunne Bo slet ikke komme væk fra de 2 unge fyre, som han faldt i snak med. Den ene syntes, at camperen var über cool. Deres hund og Katharina nød at lege med hinanden og ud over at Katharina var smurt ind i mudder, så var hun dejlig træt.

Om aftenen regnede det, så vi var klemt inde i camperen – Bo, mig og en mudret hund.

Relaterede blogposts