Loch Garden, Aviemore og tøjvask

Vi ledte længe efter et vaskeri. Det er utroligt, så meget vasketøj man kan nå at få samlet på en uge. Det er lidt hyggeligt, når man kun skal koncentrere sig om én ting – at få tøjet rent.

Loch Garden, Aviemore og tøjvask

Vi ledte længe efter et vaskeri. Det er utroligt, så meget vasketøj man kan nå at få samlet på en uge. Det er lidt hyggeligt, når man kun skal koncentrere sig om én ting – at få tøjet rent.

Derhjemme var tøjvask en irriterende ting, som jeg skulle nå mellem alle de andre daglige gøremål. Og det var tit en stressende irritation, at der skulle sættes vasketøj over, hænges op, lægges sammen og lægges på plads. Ofte endte vi med store bunker af rent vasketøj i sofaen som vi sad på toppen af, mens vi ‘slappede af” foran fjernsynet.

Nu har vi heller ikke noget fjernsyn mere. Og vi savner det på ingen måde. I går aftes sad vi og spillede og hyggede os i stedet for at sidde passivt foran skærmen.

Vi er stadig utrolig heldige med vejret. Solen skinner og om dagen kan vi gå uden jakke. Vi har kun varme sat på en times tid inden sengetid og så igen tidligt om morgenen, hvor det er dejligt at stå op til en lun bil.

Løb ved Loch Garten

Vi løb alle en fantastisk tur om formiddagen. Alex og jeg løb 2 miles ~ 3 km gennem skoven langs søerne. Bo og Niki løb 11 km på asfalt rundt om skoven. Bagefter sprang vaskede vi os nede i det iskolde bjergvand i Loch Garten. Vandet er farvet rødt – det er typisk for området. Ved udspringet ved floderne er der et grundstof i undergrunden, der farver vandet mørkerødt. Alex er en tøsedreng og hader koldt vand og kolde bade. Så ham kan vi aldrig få med ud i vandet. Niki var den, der gik længst ud for at bade – mens jeg kun stod med anklerne dyppet og vaskede mig.

Avimore og tøjvask

Vi kørte ind til Aviemore for at finde et vaskeri. Efter lang tids søgen fandt vi det. Ungerne og jeg sørgede for, at vasketøjsposen blev tømt og vi igen havde tøj at vælge imellem mens Bo sørgede for at tjene lidt penge.

Det var meningen, at vi skulle overnatte i byen – men da vi kom til aften blev vi alligevel enige om, at køre op til Loch Glenmore og videre op på bjerget. Da vi nåede toppen fandt vi ud af, at der ikke var læ nogen steder og vi var urolige for, om det ville blæse op i løbet af natten. Så efter hjemmelavede burgere valgte vi, at køre ned til en mere beskyttet parkeringsplads lidt længere nede af bjerget.

Relaterede blogposts