Nikis første tegninger bliver sendt

Så er de første af Nikis tegninger på vej til Danmark - og jeg har haft min første rigtige samtale på spansk - jeps, selv Niki var dybt imponeret.

Nikis første tegninger bliver sendt

Så er de første af Nikis tegninger på vej til Danmark – og jeg har haft min første rigtige samtale på spansk – jeps, selv Niki var dybt imponeret.

Niki skulle have sendt sine første tegninger afsted til Danmark inden posthuset lukkede ved middagstid – og jeg stressede lidt over, at han var så teenage-langsom i alle sine bevægelser og hjernen kørte på standby. Puha, hvor ville jeg en gang imellem gerne være i stand til at tække ham op – præcist som et gammelt bornholmerur… Bo bad mig om at blande mig udenom og sagde helt korrekt, at hvis jeg bliver ved med at tænke for ungerne, så lærer de ikke at få fingeren ud.

Så jeg lod være med at kommandere, befale og beordre og gik bare med ham for at være der. Der gik kun 10 min så ringede Bo og spurgte, om vi ikke havde glemt gas-blusset, som skulle sendes tilbage til Amazon pga en fejl. Bo valgte, at gå os i møde med æsken, så vi kunne nå posthuset inden lukketid.

Da vi var kommet til den første butik, spurgte jeg Niki, om han havde fået penge med til at sende tegningerne? Næææ, så ham tilbage i fuld firspring mens jeg hurtigt gik ned på posthuset. Hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene.

Jeg nåede at finde det hele og sad og ventede på Niki. Da Niki kom og vi begyndte at tale med hinanden, kunne manden bag skranken høre, at vi var fra Danmark. Det viste sig, at hans datter har boet i København i 3 år og taler 4 sprog flydende. Vi havde derefter en fin snak omkring vores tur. Hele samtalen foregik udelukkende på spansk! Og Niki forstod absolut Nada.

Jeg har lige bestået første del af Duolingo – en måneds undervisning og jeg kan kommunikere på spansk!

Naboerne på campingpladsen

Vores naboer er nogle drukkenbolte. De taler kun fransk og et par ord spansk. Deres bil er gået i stykker og de på værksted. Og mens de venter på, at den bliver repareret, så har de besluttet sig for at tømme den lille landsby for alkohol.

Heldigvis er de meget flinke. Men det er lidt belastende at stå og smile til en snøvlende franskmand, der insisterer på at kommunikere.

Nogle andre naboer er nogle Englændere, der ligesom os kører rundt i en lille camper sammen med deres lille datter. De har været undervejs siden marts. Det var utroligt hyggeligt at sidde at snakke med dem og dele erfaringer. Der blev leet meget og fundet rigtig mange ligheder.

Gas, gas, gas

Med hensyn til vores lille gasblus, så stod der en lille flamme ud af slangen i morges. Så den blev slukke med lynets hast og sendt tilbage til Amazon. Men det betyder så også, at den igen står på kold mad og Nescafe rørt ud i koldt vand.

Vi har nu besluttet os for at købe en original Campingaz med 2 blus. I Onda, hvor vi skal hen efter løbet i morgen, har de en Decathlon, hvor vi kan få den.

Stormvarsel

Selvom vi er på en campingplads, så kan det godt storme så meget, at vi må lukke bilen. Jeg fik højst sovet et par timer op til søndag!

Vi endte med at vi alle sov nede i bilen.

Relaterede blogposts