Den 21. fejrer vi jul

Julen har aldrig været én bestemt dato - men på det tidspunkt, hvor vi kunne samle familien. Og denne gang skal Niki afsted til Skotland og fejre jul med kæresten, Holly. Så derfor vi holder vi jul med ham inden han smutter.

Den 21. fejrer vi jul

Julen har aldrig været én bestemt dato – men på det tidspunkt, hvor vi kunne samle familien. Og denne gang skal Niki afsted til Skotland og fejre jul med kæresten, Holly. Så derfor vi holder vi jul med ham inden han smutter.

Om formiddagen fik jeg styr på Risalamanden – og ellers var der ikke rigtig noget at lave. Anden var blevet reduceret til en stor fritgående kylling, da jeg hverken kunne finde and eller et stykke gris med svær.

Mormor og jeg gik en lang tur ud langs havne-promenaden. Vi sad og lyttede til jazz, kikkede efter vilde kanariefugle og nød de 24 grader. Vi ledte efter et sted at få lidt at drikke, men området er vist kun for turister og udsigten betyder, at man betaler ekstremt meget mere. Så langt om længe endte vi på en lille gaderestaurant, hvor vi bestilte et par tapas.

Vi fandt ud af, at klokken allerede var 15 – og vi havde lovet Alex at spille med ham. Så vi ringede efter Bo og Alex. Så vi endte med at sidde under palmer og kanariefugle med bordet fuldt af tapas og kort.

Julemiddagen og julerock

Kyllingen blev stoppet med æbler, svedsker og timian og lagt ind i ovnen. De hvide kartofler, som ingen alligevel gider at spise blev droppet – så der skulle kun laves brune kartofler, varmes rødkål, åbnes en pose chips og laves en rødvinssovs. Mor blev sendt ind i stuen og jeg hyggede mig med madlavningen.

Kyllingen blev lidt ‘kalkun-tør’ – men ellers var maden super lækker og 100% dansk.

Da vi gik igang med risalamanden råbte først Bo, at han havde fået mandlen. Efter 2 minutter sagde Alex overrasket, at han havde mandlen og lige efter spyttede Niki med store øjne og undren mandlen ud – jeg var dybt forvirret indtil de spruttede af grin.
Så da jeg sad med mandlen beskyldte de mig alle for at snyde, for hvordan kan der være 4 mandler i skålene?

Latteren fortsatte, da vi endte med julerock omkring vores pyntede plastik bonsai-træ. Forpustede satte vi os ved bordet og spillede pakkeleg. Alex og mormor havde været meget fantasifulde med gode pakker, der fløj over bordet på kryds og tværs.

Vi har ikke meget plads i camperen, så vi havde besluttet os for, at der ikke skulle gives mange gaver.

  • Jeg fik en kjole af Bo og ungerne.
  • Bo fik en dims til sin ukulele.
  • Alex fik en hættetrøje og et gavekort til en cykel, når han kommer til Danmark og en fed langærmet af Tonnesen.
  • Niki havde smadret sin telefon, så vi havde samlet alle pengegaver ind og fundet en telefon i prislejet. Og en fed langærmet fra Tonnesen.
  • Mormor fik en tegning af sig selv og en kalender med billeder fra vores rejse (som vi havde givet til alle bedsteforældrene)

En super dejlig aften, som endte med hygge og spil i sofaen.

Relaterede blogposts