Den turkisblå sø ved Onda

Skoven omkranser den turkisblå sø og bjergene ligger ude i horisonten. Virkelig et af de smukkere og meget rolige steder, vi har overnattet.

Den turkisblå sø ved Onda

Vi havde besluttet os for at sove ved en lille sø i nærheden af Onda – søens dusede turkisblå farve er virkelig smuk. Skoven omkranser søen og bjergene ligger ude i horisonten. Virkelig et af de smukkere og meget rolige steder, vi har overnattet.

Onda er keramik flise hovedstaden – nok i hele Europa. Den ene fabrik efter den anden ligger side om side og en milliard kubikmeter fliser stod på lager og var parat til at blive fragtet ud i verden.

Grunden til, at alle keramik-fabrikkerne ligger i Onda er helt sikkert, at undergrunden er fyldt af det helt korrekte forhold af ler og kvartssand – og søen her har været en lergravssø, hvor kvartssandet stadig farver vandet.

Det er et meget velbesøgt picnic-område med bænke, borde og et hus, hvor der må grilles. Da vi ankom søndag eftermiddag var der en del spanier på udflugt. Søndag aften da spanierne var taget hjem, var vi 3 campere tilbage – og alt var fuldkommen idyllisk og stille.

Alex ligger i hængekøjen og programmerer. Bo sidder inde i skoven ved et picnicbord og arbejder og jeg sidder og indånder dagens sidste stråler mens jeg arbejder.

Digitale Nomader – fordele og ulemper

Forleden snakkede jeg med et andet par, der også rejser rundt i Europa et helt år. De lever af deres opsparing og pension – og vi lever af at arbejde digitalt.

Vi snakkede om fordelene og ulemperne ved de to forskellige måder at rejse på. Med deres måde holder man jo reelt set et helt års ferie – og for os er det en livsstil, som kan balancere mange år ud i fremtiden.

Et af ulemperne er helt klart, at vi altid er afhængige af strøm og internet.
Internettet er vigtigt for os. De smukke isolerede steder ligger oftest ude i no-where – og her er internettet ikke altid så stærkt. Og det sted vi er nu, er selvfølgelig ingen undtagelse. Internettet er akkurat så stærkt, at Bo kan arbejde – dog ikke ude irritation over, at det tager lidt for lang tid at gemme.

Hvis solen ikke skinner ned på vores solceller, så løber vi hurtigt tør for strøm og så er det kun de computere, der skal arbejdes på, der får lov til at blive sat til. Det betyder, at ungernes skole kan blive nedprioriteret, fordi de begge skal bruge deres telefoner/ipads til undervisningen.

Fordelene ved at arbejde hver dag overskygger langt ulemperne
Vores livsstil balancerer – og hvis vi ønsker det, så kan vi fortsætte præcist så mange år, som vi ønsker.

Og tro det eller lad være, men på et tidspunkt bliver det faktisk lidt kedelig altid at have fri og kun at opleve. Hvis man ikke arbejder eller er i et etableret ‘samfund’, hvor der er faste rammer, fritidstilbud, ting, som man skal og at man føler sig uundværlig, så går man lidt i stå oppe i hovedet og min fornemmelse er, at man glemmer at leve og nyde, det man har.

Dem jeg mødt lagde ord på, at de savner et pingpong med kollegaer og kunder – og efter 8 måneders rejse savner de struktur på hverdagen.

De oplever ikke meget mere end vi gør, fordi deres formiddag går med at lave ‘ingenting‘.

Relaterede blogposts