Amsterdam er hygge og ro

En langsom tur gennem de små gader med kanaler, cykler og både – pauserne, hvor vi sad på kanten af kanalerne, var de bedste!

Amsterdam er hygge og ro

En langsom tur gennem de små gader med kanaler, cykler og både – pauserne, hvor vi sad på kanten af kanalerne, var de bedste!

Amsterdam er ikke som de andre byer, som vi har besøgt – mit første indtryk var, at det ikke var helt så overvældende smukt med huse i barok eller gotisk stil med ornamenter og mega statuer. Men da vi først bevægede os ind i de helt små gader og kvarterer – væk fra den gamle by – så kom atmosfæren, hygge, de skæve gamle huse, blomsterkasser, cykler, både, folk der sad og slappede af overalt og mødre, der havde hente ungerne fra børnehave og afslappet cyklede hjem. Måske er det fordi, at der hænger et hash-smog over byen, så vi alle render rundt og er passive rygere – måske gør den legale hash, at alle er mere chill – eller måske er det vare en helt anden folkefærd, der ikke stresser så meget over livet og opgaverne.

Der er cykler over det hele. Og både cykellisterne og fodgængerne er lidt afslappet med trafikregler og rødt lys – så selvom jeg havde grønt lys, så kunne der godt suse 10 cykler forbi. Der var flere gange, hvor jeg kiggede op eller vendte mig rundt og så, at der var en cykel lige foran snuden på mig. Det er utroligt, at vi ikke så én eneste ulykke! Også taget i betragtning, at halvdelen af de unge der cyklede, nok havde røget eller spist et eller andet 😉

Niki var helt tosset med alle butikkerne med magic mushrooms og hash i alverdens udformninger og indtagelsesmuligheder.

Det var ikke til at få plads inde i Amsterdam og vi turde ikke bare parkere, da politiet åbenbart kan være rimelig stikse her i Holland og det koster €200 pr person, hvis de beslutter sig for at give bøde. Så selvom der var flere park4night pladser, hvor alle sagde, at det var helt ok at parkere, så besluttede vi os for at holde 10 km ude på en godkendt autocamper-plads og så tage toget ind til Amsterdam Centrale. Toget kostede €33 for os alle inkl. hund – det var lige så meget, som autocamper stedet inde i byen…

Relaterede blogposts