Cordoba- sikken en dejlig overraskelse

Forventningerne havde ikke været særlig store. Jeg havde forinden forsøgt at læse lidt op på byen og havde set, at man skulle se en romersk bro og en katedral - ikke noget der imponerede mig.

Cordoba- sikken en dejlig overraskelse

Forventningerne havde ikke været særlig store. Jeg havde forinden forsøgt at læse lidt op på byen og havde set, at man skulle se en romersk bro og en katedral – ikke noget der imponerede mig.

Men da vi gik over den romerske bro og havde den berømte moske-katedral og den gamle by med de små gader foran os, blev jeg grebet af stemningen.

En dybt fornærmet servicemedarbejder

Vi startede i informationscenteret for at høre, hvad man skal se, hvis man kun har eftermiddagen og aftenen til rådighed.

Vi fik en verbal overhaling af en stolt Cordoba’niansk servicemedarbejder – hun var dybt fornærmet over, at vi kun var i byen i så kort tid og at vi ikke havde tid til at besøge katedralen – den katedral, som folk kom helt fra Australien for at besøge… Vi skulle mindst blive 2-3 dage.

Vi blev sendt ned i den jødiske bydel med et dansk bykort i hånden – ja, så berømt er byen åbenbart, at de ligefrem har oversat deres bykort til dansk!

Alex, Bo og jeg startede med at besøge katedralens smukke gårdhave og endte med at vandre rundt i de små gader og butikker.

Niki ville gerne tegne, så han havde sat sig ned på en cafe.

Ved spisetid fandt vi en lille street food sted og fik spansk paella og arabiske specialiteter.

Relaterede blogposts