Forkromede campere, motorvejsbetalinger og snævre gader

Wauw - forkromede campere indeholder glampers (campers med glamour).

Forkromede campere, motorvejsbetalinger og snævre gader

Wauw – forkromede campere indeholder glampers (campers med glamour). De stod i deres afslappede outfit: Den ene herre i hvid nystrøget skjorte. Den anden herre i fint overklasses outdoor jagt-tøj med vest, slikeknude og nypudsede sko (og det regner stadig). Fruen i neolonstrømper, lårkort, laktaske og små pumps – dæmpet med en smuk rød halvlang dynejakke.

Så er det ikke for meget forlangt, at jeg ønsker mig et par nye sko – jeg har hul i de gamle og min lilletå stritter ud!

Vi er på farten igen

Heldigvis er det ikke koldt – 20 grader – med stadig småregn, tåget og trist. I morgen kommer det til at stå ned i stænger og storme igen. Og selv en Glamping-Aire kan ikke ændre på, at det dårlige vejr er super træls.

Vi dropper Portugal og idag går den mod Madrid og forhåbentlig mere sol. Vi har virkelig givet det en ekstra chance – og vi er enige om, at Portugal ikke har imponeret os. For os ligner det en lidt billig udgave af Nord-grækenland – og regn og gråvejr hjælper ikke på vores opfattelse.

Motorvejssystemet er ikke helt ligetil i Portugal

Vi har indtil nu kun kørt på landeveje. 1. vi slipper for motorvejsgebyrer 2. det er billigere i benzin at tuller på hovedvejene 3. vi oplever landet. Men lige nu vil vi bare afsted. Så vi besluttede os for at købe adgang til motorvejsnettet.

Vi var blevet advaret om, at deres motorvejsnet ikke er helt så nemt. Men vi havde fundet frem til, at vi kunne købe adgang online. Så med en app i hånden, kørte vi ned på motorvejen.

Da vi kom til første motorvejsbetaling kørte vi igennem porten, hvor vi blev scannet. Men der var også porten, hvor vi kunne trække en billet, som skulle betales ved næste betalingsbom. Vi blev lidt usikre på, om det nu også var det rigtige valg vi havde gjort, men på motorvejen kan man ikke bare vende om, så vi valgte at køre videre.

Lige efter anden betaling var der et lille hus med en arbejder. Vi stoppede for at spørge, om det vi gjorde var korrekt. Og nej. Portugal har flere forskellige udbydere af motorveje. Det vi havde købt adgang til var det nationale system, hvor man bare bliver scannet. Ved de andre systemer skal man betale ved kasse 1. Vi fik en adresse, hvor vi kunne køre hen og betale for vores fejltagelse. Vi kom kun af med 2.4€ – og mistede kun 30 min – så alt er godt.

På næste motorvejssystem var der ikke længere nogen betalingsbom – men istedet blev vi scannet via kameraer – fuck – hvad nu. Efter flere kilometer og lidt research fandt vi ud af, at den del af motorvejen vi nu kørte på, var den, vi havde købt kredit på via appen. Puha man får grå hår i hovedet af at køre på motorvej i Portugal.

Gammel stenby med slot os snævre gader

Vi valgte at overnatte i en lille by på vej ud af Portugal. Det viste sig, at byen var et af de smukke hyggelige gamle stenbyer med et lille slot og huse, der er bygget op ad bjergsiden, små hyggelige gader mellem husene, der delvist var bygget på klipperne. Alt holdt i sandfarvet og natursten. Jeg elskede det.

Byen havde stillet gratis strøm til rådighed for campers – sikkert for at tiltrække turister til deres hyggelige by. Og pga konstant regn, så havde vi brug for strøm for at kunne arbejde og holde køleskabet kørende.

En dejlig overraskelse at afslutte vores ellers kedelige Portugal-rundfart med.

I tusmørke er alle katte grå og en solskinsstråle fremhæver altid skønheden. Vi giver Portugal en chance mere om et par år – engang når solen skinner!

Relaterede blogposts